Æbleskiver – af Lise-Lotte Elmkvist
1 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
2 tsk. kardemomme
1 knivspids salt
Skal og saft fra 1 appelsin
Skal og saft fra 1 citron
4 spsk. sukrin gold (melis)
70 gram quinoa mel
330 gram ris mel
6 æg
6 dl rismælk (anden plantemælk)
10 gram loppefrøskaller
6 spsk. kokosolie
Start med at måle rismælken op og bland loppefrøskallerne i.
Smelt kokosolien og lad den køle lidt af.
Del æggene op i hvider og blommer.
Pisk hviderne helt stive.
Kværn sukrin i en kaffemølle til det får en melis konsistens.
Riv appelsin og citron skal og pres saften ud.
Pisk blommer med sukrin og kardemomme.
Tilsæt de tørre ingredienser og mælken med loppefrøskaller i skiftevis.
Tilsæt så citrus saft og citrus skaller sammen med den afkølede kokos olie.
Vend forsigtigt de piskede æggehvider i lige inden du steger æbleskiverne.
Steges i kokosolie på en varm æbleskivepande til de er gyldne og sprøde.
Velbekomme!
Tak til vores praktikant Lise-Lotte Elmkvist, som har lavet opskriften, og som dagligt forkæler os med lækre smagsprøver!