Dagens tidlige radionyheder annoncerede regeringens erklærede mål om at øge andelen af økologiske råvarer i institutionskost i Danmark til 60%. Hurra! Det kommer lige i forlængelse af den pinlige sag om hvordan dyrkning af genmodificeret soja til danske grise spreder død og ødelæggelse i Argentina.
Mon alle danske forbrugere er klar over, at genmodificerede fødevarer kun bliver deklareret, når vi spiser dem direkte – men ikke, når de har været gennem en gris eller en ko først? At alt ikke-økologisk kød kommer fra dyr, der har fået GMO-afgrøder som del af foderet? Og at der er rigtig god grund til bekymring…læs bare i Jeff Smiths bøger Seeds of Deception og Genetic Roulette.
En cyklus, hvor regnskov ryddes for at dyrke GMO-sojabønner til danske grise – som opfostres under urimelige vilkår og hvis gylle forårsager udbredt iltsvind i danske farvande – understøttet af et jordbrug, der forurener al vores drikkevand med både nitrat og sprøjtegifte.
SIG NEJ TIL HELE PAKKEN – køb økologisk, og hvor du kan biodynamisk. Støt de politikere, der står for de “rigtige” valg. Og skriv et læserbrev, send en e-mail til din lokalpolitiker, skriv et blogindlæg, post det på Facebook, send en tweet.