Det skal du bruge:
Dej/bund:
200 g mandler, 3 æg, 2 dl æblemos eller 2 bananer, 2 tsk vanilje,
Derudover: ½ kg friske jordbær, 100 g mørk chokolade brækket i mindre stykker
Kagecreme:
2 dl sojamælk, 1 spsk majsstivelse, 2 æggeblommer, 1 spsk rørsukker, 1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver
Fad smøres med olivenolie eller kokosolie og dejen trykkes eller rulles ud i fadet. Mandlerne blendes og blandes sammen dele. Bages i ovnen ½ time ved 175 gr. Chokoladestykkerne lægges på den varme kage og smøres ud i et jævnt lag, når de er smeltet. Kagen stilles køligt til chokoladen er størknet. Sojamælk, majsstivelse, æggeblommer og sukker varmes op i en gryde til kogepunktet, tages fra varmen og tilsættes vaniljekorn. Cremen afkøles og smøres på tærtebunden. Jordbærerne skæres i skiver og lægges øverst på tærten. Tærten kan pyntes med grofthakket chokolade eller klatter af ribsgelé.
Opskriften er fra Karen Nørbys “Kost og ADHD”.