Her får du alle tiders julegodbidder med sundhedsbonus. Søde små sager uden sukkerchok, men med masser af smag fra klassiske julekrydderier og gode fedtsyrer fra vidunderlige valnødder.
Det skal du bruge:
200 g mandler
200 g valnødder
130 g dadler
1 tsk vaniljepulver
2 tsk kardemomme
3 tsk kanel
1 1/2 tsk nellikepulver
1 tsk allehånde
1 tsk bagepulver
Skal og saft af 1 øko appelsin
4 æg
Fyld: evt. hakkede tørrede abrikoser.
Sådan gør du:
Kom nødder og mandler i en foodprocessor og kør dem til mel.
Kom så alle de øvrige tørre ingredienser i og kør en omgang mere.
Så er det i med dadler, appelsinskal, appelsinsaft i. Derefter 1 æg af gangen til det bliver til en lind og luftig masse.
Rør hakkede tørrede abrikoser i. Ikke med kniven på foodprofessoren, men med en ske eller lignende aggregat.
Op i muffinsforme og bag ved 170 grader i cirka 20 minutter.