
Fordøjelsen – enkeltfag
25. november Kl. 10:00 - 26. november Kl. 17:00

Fordøjelsens normalfunktion og almindelige dysfunktioner – symptomer og årsager: afvigende produktion af mavesyre, bugspyt, galde; forstyrret absorption og hullet tarm. Tarmens mikrobiota, dysbioser og naturmidler til regulering. Neuroregulering: det enteriske nervesystem (den 2. hjerne) og vagusnerven. Indblik i relevante undersøgelser og analyser. Kostmæssige strategier til at skabe normalfunktion i fordøjelsen.
Tidspunkt:
Lørdag kl. 10-18
Søndag kl. 9-17
Beskrivelse:
Faget består af to dages fremmødeundervisning, som tilrettelægges og eksekveres af kompetente, professionelle undervisere med klinisk erfaring.
Du kan også deltage on-line i kurset.
Udbytte: Efter at have taget faget, vil studerende have fået dybere indsigt i
- begrebet funktionsforstyrrelser og hvordan de viser sig i fordøjelsen.
- anvendelsen af 5R-modellen som en systematisk måde at arbejde med fordøjelsesproblemer
Målgruppe: Faget henvender sig til personer, der vil mere i dybden med at forstå funktionsforstyrrelser i fordøjelsen. Arbejder du med kostvejledning eller sundhedsfremme, vil du få mere detaljeret viden som basis for din vejledning.
Forudsætninger: Kurset er en del af uddannelsen til ernæringsterapeut. Som enkeltfagskursist er det en fordel, at du har sat dig ind i anatomi, fysiologi og sygdomslære for fordøjelsen. Brug eventuelt bøgerne “Anatomi og fysiologi på en anden måde” og “Sygdomslære på en anden måde” af Kjeld Bruun Jensen.
Materiale: Du vil forud for kurset få tilsendt Kompendiet: “Fordøjelsen i lyst og nød” samt tilbudt en video til forberedelse.
Pris: kr. 3.500, betaling i webshop: Kursusbetaling
Tilmelding og yderligere information: cet@cetcenter.dk