
Makronæringsstoffer og grundlæggende kemi – enkeltfag
28. oktober Kl. 10:00 - 29. oktober Kl. 17:00

Kulhydrater – fra fotosyntese til fødevarer. Proteiner, peptider, aminosyrer – og hvad er enzymer. Lipider: kategorier, struktur, biologiske behov, kostkilder. Transfedtsyrer, lipidperoxider og overvejelser om tilberedning. Essentielle fedtsyrers omsætning til eicosanoider
Tidspunkt:
Lørdag kl. 10-18
Søndag kl. 9-17
Sted:
Der undervises i vores lokaler i Ryesgade 27, Baghuset, 1. sal, 2200 København N.
Du kan også vælge at følge undervisningen online.
Beskrivelse:
Faget omfatter:
– en introduktion til grundlæggende kemi og biokemi. Dette er nødvendigt for gå videre med forståelsen af protein, lipider og kulhydrat.
– Gennemgang af kostens almindeligste grupper af lipider, opbygning af fedtsyrer, navngivning og funktion. Umættede fedtsyrers funktion i immunsignallering (eicosanoidsyntese).
– Gennemgang af proteiners opbygning, begrebsafklaring: aminosyrer, peptider, essentielle aminosyrer og diskussion af bedst mulige kombinationer fra kosten.
– Kulhydrater fra plantens syntese til menneskets kost. Begrebsafklaring saccharider (mono-, di- poly-, heterogene, homogene mv.). Fibre klassifikationer.
Faget består af to dages fremmødeundervisning, som tilrettelægges og eksekveres af kompetente, professionelle undervisere med klinisk erfaring.
Du kan også vælge at følge undervisningen online.
Udbytte: Efter kurset vil den studerende have en mere nuanceret forståelse af kostens energigivende næringsstoffer, fysiologisk betydning og sammenhæng med kostvalg. Den studerende får udvidet forståelse af kostvalgets og tilberedningens indflydelse på makronæringsstofferne, specielt lipider. Basis for valg af tilskud af flerumættede fedtsyrer (omega-3/omega-6) bliver bedre funderet.
Målgruppe: Faget henvender sig til personer, der vil have dybere viden om protein, fedt og kulhydrat. Arbejder du med kostvejledning og personlig træning, kan du få en udvidet basisviden, også hvis du vil arbejde med anti-inflammatorisk kost.
Forudsætninger: Kurset er en del af uddannelsen til ernæringsterapeut. Det anbefales at sætte tid af til at gennemføre den kostregistrering, som gennemgås på kurset, og indsende dine data. Du får instruktion ved tilmelding.
Materiale: Du vil forud for kurset få tilsendt Kompendiet: Makronæringsstoffer samt skema til 3 dages kostregistrering. Data fra denne registrering returneres til CET forud for kurset og indgår i undervisningen i anonymiseret form. Der gives adgang til pdf-filer af de anvendte slides og eventuelt ekstra materiale.
Pris: kr. 3.500, betaling i webshop: Kursusbetaling
Tilmelding og yderligere information: cet@cetcenter.dk