Det skal du bruge (til ca. 8 personer)
Til grøden:
5 dl grødris
1 l mandelmælk
3 vaniljestænger
1½-2 tsk salt
10 spsk birkesød/sukrin fiber sirup
Fyld/skum:
200 g hakkede mandler
1 hel mandel
250 ml piskbar sojafløde
Sådan gør du:
Sæt risene i blød i vand i et par timer, hvilket mindsker kogetiden. Kog risengrøden: ris, mandelmælk og lidt salt samt birkesød hældes i en gryde og koges langsomt op. Lad det koge i godt en time, afhængig af hvilken konsistens du ønsker. Kom den i køleskabet og lad den køle ned.
Pisk soja’en til ”flødeskum” (alternativt kokosskum) og tilsæt det og de hakkede, smuttede mandler i grøden. Lad det køle ned i køleskabet i ca. 1 time.
Gem den hele mandel godt, server med en god kirsebærsauce og så kan dysten om årets mandelgave sættes i gang. Spis!
Opskriften er fra vores praktikant Lise-Lotte Elmkvist.